Haber

Amasra’da Gezilecek Yerler: Çarşıdan Müzeye Amasra Gezi Rehberi

Amasra, Karadeniz Bölgesi’nin Bartın ilinde bulunan tarihi bir şehirdir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile turizm açısından oldukça değerlidir. Amasra, ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatıyor. Amasra birçok tarihi yapıya ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Amasra tarihi yapıları denilince akla ilk olarak Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Ağlayan Ağaç, Kuş Kaya Yol Anıtı ve Amasra Müzesi gelir; Doğal güzellik denilince Çakraz Plajı, Küçük Liman Plajı, Büyük Liman Plajı ve daha niceleri gelir. Amasra’nın tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ilgili detaylar içeriğimizde…

Amasra’nın Tarihi

M.Ö. 70 yılında bölge Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine girmiş ve Amasra eyaletinin Pontus Eyaleti’nin başkenti olmuştur. MS 395 yılında Roma İmparatorluğu Roma ve Bizans olarak ikiye ayrılınca Bizans sınırları içinde kalmıştır. Bizans’ın zayıflamasıyla Cenevizliler’in egemenliğine giren kent, aynı zamanda bir liman ve ticaret kenti olmuştur. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet’in savaşmadan alıp Osmanlı topraklarına kattığı şehir, Türk egemenliği altında günümüze kadar devam etmiştir. Pek çok tarihe tanıklık etmiş olan bu ilçede gezilecek ve görülecek pek çok yer bulunmaktadır.

Bartın’ın Amasra ilçesinde gezilecek yerler, tarihi yapılar ve doğal güzellikler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ülkemizde turizm açısından değerli bir yere sahip olan Amasra gezi rehberini sizler için hazırladık. İşte Amasra’nın gezilecek yerleri ve meşhur lezzetleri…

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi, Karadeniz’in en eski kalelerinden biridir ve Amasra’nın simgesidir. Kale, şehrin en yüksek zirvesinde yer almakta ve bölgenin doğal güzellikleri ile birleşmiş eşsiz bir manzara sunmaktadır. Kale, Bizans İmparatorluğu döneminden kalma tarihi bir yapıdır ve zaman içinde birçok kez restore edilmiştir.

Amasra Kalesi’nin tarihi Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanmaktadır. Kale, Roma İmparatoru Justinianus (527-565) döneminde yapılmıştır. Ancak, kale en parlak dönemini Bizans İmparatorluğu döneminde (395-1453) yaşadı. Amasra’yı denizden gelecek saldırılara karşı korumak için yapılmış olan kale birçok savaşa tanıklık etmiştir.

Amasra Kalesi, doğal bir liman üzerine inşa edilmiş ve denizden gelebilecek her türlü akına karşı güçlü bir savunma sağlamıştır. Kale çift sur duvarı ile çevrilidir ve iki kapıdan girilip çıkılmaktadır. Kalenin içinde Bizans kiliseleri, mezarlıklar ve saray bulunmaktadır. Savaş dönemlerinde su ihtiyacını karşılamak için kalede inşa edilmiş bir sarnıç da bulunmaktadır.

Amasra Kalesi günümüzde turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Ziyaretçiler kaledeki tarihi yapıları ve kalenin muhteşem görüntüsünü keşfetmek için kaleye gelirler. Kalede ayrıca bir müze var ve müzede Amasra’nın tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Amasra Kalesi, Amasra’nın tarihi dokusunu yansıtan değerli bir tarihi yapıdır. Ziyaretçilerine eşsiz bir tarihi ve kültürel deneyim sunan kale, bölgenin doğal güzellikleri ile birleşerek unutulmaz bir ziyaret sunuyor.

Adres: Kaleiçi, Kemere Sk. No:4, 74300 Amasra/Bartın

Açılış/Kapanış Saatleri

  • Açılış Saati: 08:30

  • Kapanış Saati: 20:00

  • Gişe Kapanış Saati: 19:30

Kapalı Günler

  • Pazartesi

Giriş ücreti

  • 40 tl

Amasra Müzesi

Amasra Müzesi, Karadeniz Bölgesi’nin önde gelen müzelerinden biri olup, Amasra’nın tarihi dokusunu yansıtan değerli bir müzedir. Amasra Kalesi’nin hemen yanında bulunan müzede Roma İmparatorluğu dönemine ait eserler sergileniyor.

Amasra Müzesi 1979 yılında kurulmuş olup Türkiye’de kurulan ilk yerel müzelerden biridir. Müze, birçok antik eseri sergileyerek ziyaretçilerine bölgenin tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor. Amasra Kalesi’nin bir bölümünde yer alan müzede birçok tarihi eser sergilenmektedir.

Müzede sergilenen eserler arasında Roma İmparatorluğu’na ait mozaikler, taş heykeller, Bizans dönemine ait seramikler, gümüş ve bronz sikke koleksiyonları bulunmaktadır. Amasra’nın tarihi dokusunu yansıtan fotoğraf ve fotoğraflar da müzede sergileniyor.

Müze, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan birçok eseri bünyesinde barındırmaktadır. Müzeyi ziyaret edenler bölgenin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve tarihi yapıları daha iyi anlayabilir. Müze, ziyaretçilerinin bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmesi için ideal bir mekandır.

Amasra Müzesi, Karadeniz bölgesinin değerli bir tarihi müzesi olarak ziyaretçi çekmektedir. Müzeyi gezerek bölgenin tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Adres: Kum, Fikret Uysal Sokak No:2, 74300 Amasra/Bartın

Çalışma saatleri: 08:30–17:00

Telefon numarası: (0378) 315 10 06

Giriş ücreti: 40 TL

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Müze yetkililerini gerçekten tebrik ediyorum. Güzel bir küçük müze tasarımı. Bunu sevdim…!!! ☕Müzenin bahçesinde müze cafe tarzı bir yer çok güzel olur.”

“Amasra’dayken burayı gezmeniz pek mümkün değil. Şehrin hemen girişinde olduğu için ulaşımı kolaydır. Madeni paralar, heykeller, mumyalar, mutfak eşyaları. Hemen hemen her şehrin müzelerinde bulunan ana unsurlar vardır. Müzekart ile girebilirsiniz.”

“Amasra müzesi kısa bir gezintiyle bitirilebilecek bir müze. Helenistik dönemden Roma dönemine, Roma döneminden Ceneviz dönemine kadar eserler göze çarpıyor. Kısacası Amasra’dayken ziyaret edilmesi gereken küçük ama yeterli bir müze.”

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü, Amasra’nın tarihi dokusuna yön veren önemli bir köprüdür. Köprü Roma İmparatorluğu döneminde yapılmış ve tarihi bir yapıdır. Amasra Kalesi’nden başlayan Kemere Köprüsü deniz kıyısı boyunca uzanır ve Amasra Limanı’na kadar devam eder.

Kemere Köprüsü 11 metre yüksekliğinde ve 16 metre genişliğindedir. Köprü yüzyıllar boyunca hayatta kaldı ve günümüze kadar geldi. Köprü Bizans İmparatorluğu döneminde de kullanılmış ve Bizans İmparatoru II. Manuel’in Amasra’ya gelmesiyle onarılmıştır.

Kemere Köprüsü yürüyüş yolu günümüzde turistlerin yürüyüş ve trekking aktiviteleri yapması için ideal bir yerdir. Köprü ayrıca yöresel yemeklerin tadına bakabileceğiniz Amasra Limanı çevresinde restoran ve kafelerle çevrili bir bölgede yer almaktadır.

Adres: Kum, Küçük Liman Cd., 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Çok güzelsin Amasra! Bu arada kapıda yani kemerde bu köprüde bir delik var oraya bir taş atarsanız evlenme şansınız var arkadaşlar ??”

“Sıcak havalarda çok kalabalık, çok pahalı, soğukta yemek yemek ve konaklamak çok pahalı, çekici bir şey yok, sahil çok kalabalık, özellikle tatillerde park sorunu çok düzensiz, eğer deniz ve doğa olmazsa görülmez”

ağlayan ağaç

Amasra Ağlayan Ağaç, Amasra’nın doğal güzellikleri arasında eşsiz bir doğal oluşumdur. Ağaç bir kayanın üzerinde bulunur ve denize doğru akan bir kaynaktan su alır. Bu nedenle ağaçtan damlayan su sesiyle Ağlayan Ağaç olarak anılmıştır.

Ağlayan Ağaç, Amasra’nın simgesel yerlerinden biri olup, bölgenin doğal güzelliklerinin tam ortasında yer almaktadır. Ağacın bulunduğu bölge yürüyüş ve trekking gibi aktiviteler için de ideal bir yerdir. Ağlayan Ağaç çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmekte ve burada keyifli vakit geçirmektedir. Ayrıca bölgede yer alan restoranlarda yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Boztepe, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Kuru bir yer. Bir ağacı bile yaşatmadılar. Verilen bilgiler ağaç hakkındadır. Kızdığım nokta denizi izlemek isteseniz de oturamıyorsunuz. Bu çok aptalca. Ağaç deseni kurudu. Ama gidip görmek adettendir. Daha yüksek yollara çıkıp kendiniz bir tur atabilirsiniz. Bu daha mantıklı.”

“Manzara güzel. Ağlayan ağaç ağlamaz. Yaya olarak çıkmak zorundasınız. Sıcakta biraz zor. Yaşlılar ve çocuklu aileler zor gelebilir. Büyük bir beklenti ile gitmiştim ama sadece manzarası güzeldi. Giriş ücreti yok.”

“Küresel ısınma nedeniyle ağaç yukarı bakmaya başladı. ağlayan ağaç; bir servi ağacıydı. Bünyesindeki fazla nemi atmak için yapraklarından su damlacıkları bırakıyordu. Manzara güzel. Tavşan Adası manzarası.”

Direk Kayası

Amasra’nın doğal güzelliklerinin tam ortasında yer alan eşsiz bir doğal oluşumdur. Kaya, denizin ortasında bulunan sarp bir kayadır ve deniz kenarındaki turistik yerlerden biridir. Turkuaz rengi deniz ve bölgenin doğal güzelliği ile birleşen kayalık, oldukça etkileyici bir görünüm sunuyor. Yüzme, güneşlenme, dalış ve şnorkel gibi aktiviteler için ideal bir yerdir.

Direk Kayası 7 metre uzunluğa sahiptir. Direkli Kaya’nın zamanında denizi aydınlatmak için yapıldığı biliniyor. Bu kayanın Cenevizliler tarafından yapıldığı iddia edilmektedir. Bu bölgede denizle bağlantısı olan bir havuz, kayaya oyulmuş basamaklar ve mermer bir iskele görülmektedir.

Adres: 74300 Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Giriş ücretsiz. Giriş için denize doğru bir merdiven var ve engelliler için iniş alanı yok. Taş denize doğru bir alandır. Taşın kenarında ağaç var, oturacak yer yok ve taşlara dikkat etmenizi öneririm.”

“Amasra’ya ilk defa geldim… Şirin, temiz, sakin, insanları çok kibar, deniz ve kumla iç içe… Dinlenilecek bir yer… Fiyatlar çok uygun.. her yeri yürüyerek gezmek mümkün.”

Kuş Kaya Yolu Anıtı

Anıt, Amasra Kalesi’nin hemen yanında yer alır ve bölgenin önemli bir turizm merkezidir. Kuş Kaya Yol Anıtı, bölgenin tarihi yolculuğunu yansıtıyor ve anlatıyor. Anıtın yapımı Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanıyor. Anıt, Amasra’nın tarihi dokusunu yansıtan ve bölgenin doğal güzelliklerine de tanıklık eden nadide bir yapıdır.

Kuş Kayası Yol Anıtı’nın en dikkat çekici özelliği, kayalık üzerinde yol boyunca uzanan tarihi eserlerdir. Bu eserler Roma İmparatorluğu dönemine ait mozaik ve taş heykellerdir. Anıtta ayrıca bölgenin tarihi dokusunu yansıtan fotoğraf ve fotoğraflar da sergileniyor.

Ziyaretçilerine bölgenin tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı sunan anıt, aynı zamanda bölgenin doğal güzelliğini de gözler önüne seriyor. Kuş Kaya Yol Anıtı, bölgenin değerli bir turizm merkezidir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Adres: Kum, Zübeyde Hanım Cd. No:3, 74300 Defin/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Amasra Bartın yolu üzerinde bulunan bu yol Anıtı’na yolunuz düşerse bir uğrayıp güzel manzarasında bir soluklanmanızı tavsiye ederim. Kısa bir tırmanış gerektirir ve merdivenler asla yorucu değildir. Araya bir iki piknik masası koyuyorlar ve siz de oturup ortamın tadını çıkarıyorsunuz.”

“Amasra’ya gidiyorsanız kesinlikle buraya uğramalısınız diye düşünüyorum. Anıtın yanı sıra eski Roma yolunun küçük bir bölümünü de görebilirsiniz. Tarihi hissedebileceğiniz yeşillikler içinde bir yer. Gittiğimizde bizden başka kimse yoktu. Anıta dik bir merdivenle ulaşılıyor”

“Çok güzel bir yer. Keşke tarihi eserler biraz daha özenli korunsa. Roma döneminde askerler için yapılmış bir dinlenme yeriymiş. MS 40-50 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen bir anıt. Estetiğine hayran kalınırken.” dönem heykelciğinden günümüze ulaşamamış olması üzücü.”

Bozköy Plajı

Bozköy Plajı, Amasra’nın kuzeyinde yer alan bir plajdır. Amasra’ya en yakın plajlardan biri olan Bozköy plajı merkeze 10 dakika uzaklıkta yer alıyor. Buraya gittiğinizde merkeze yakın olmasına rağmen sessiz ve sakin olmasına şaşıracaksınız.

Plaj sığ denizi, kumsalı ve sessizliği ile dikkat çekiyor. Sahilde kafeler ve piknik alanları bulunmaktadır. Ayrıca plajın yanındaki ormanlık alanda yürüyüş yapabilir, doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Adres: 74310 Karakaçak/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Temiz, uzun, ince kumlu ve sığ bir plajdır. Çok eğlenceli bir gündü. Giriş ücreti araç için 25 TL’dir. Ancak lavabo ve kabinler ücretlidir. Ayrıca ayaklarınızı kumdan arındıracak bir çeşme bile yok. Yine de güzel bir plaj. Bartın merkeze yaklaşık 23 km”

“Tek kelimeyle Karadeniz’in incisi diyebilirim. Personelinden sahibine kadar herkes işini severek ve severek yapıyor. Özellikle yemekler harika. Limonatasını mutlaka deneyin. Tertemiz tuvaletler ve soyunma kabinleri var.”

“Amasra’ya giderseniz plaj olarak burayı tercih edebilirsiniz. Şehir merkezi iç limana göre çok güzel ve temiz. Girişte araç içi 25₺, içeride şezlong duş + ücretli. İşletmede yanınızda yiyecek içecek olmasa da ihtiyaçlarınızı karşılamak için tasarlanmış küçük bir kafe bulunmaktadır.

Büyük Liman Plajı

Amasra’nın merkezinde yer alan bu plaj Amasra’nın en nadide ve kalabalık plajlarından biridir. Büyük Liman Plajı, Amasra’nın en ünlü plajlarından biridir. Plaj, turkuaz denizi ve kumlu kıyısı ile ünlüdür. Sahilde şezlong ve şemsiye kiralanarak deniz aktiviteleri yapılabilir. Ayrıca plajın hemen yanında yer alan kafelerde yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminin ortasında oldukça kalabalık olan plaja temmuz ayının başında ya da yaz mevsiminin sonunda gelmek daha uygun olacaktır. Turistik ve ticari gemilerin yanaşması nedeniyle ticari açıdan değerli bir limandır.

Adres: Kum, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Halk plajı çok kalabalıktı, deniz çok güzeldi, kumlu yerler yıllık izinde yine gideceğim, sahil civarında park sorunu var, erken gitmemiz lazım, geç kaldık, bulamadık. arabayı park edecek yer”

“Yüzme yarışları burada yapılırdı, o zamanlar çekim için buradaydım, Amasra çok huzurlu bir yer. Özellikle akşamları öğretmen evinin penceresinden denizi izlemek ve lokantada bir şeyler atıştırmak benim için çok keyifli bir aktiviteydi. Fotoğraf çektirmek isteyenler için Amasra’nın hemen her sokağı ayrı bir keyif getiriyor” dedi.

Küçük Liman Plajı

Antik Liman Bölgesi’nde yani Direkli Kaya’da yer alan bu plaj yaz aylarında en yoğun plajların ortasında karşımıza çıkıyor. Bu kumsal görüntüsü nedeniyle bir karanlığa benziyor. Halk plajı olması dolayısıyla girmek için bir ücret ödemenize gerek kalmıyor, restoran ve duş gibi hizmetlerin olması da sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinden biri. Şezlong ve şemsiye için bir ücret ödemeniz gerektiğini belirtmekte fayda var.

Gezgin Yorumları

“Deniz gerçekten yosunlu ve kirli ve aşırı köpek var. Köpekleri severim ama bu kasabada barınaklarda bu kadar çok mu var arkadaş? Sabah 7’de kalkıp denize gittim. Hem köpekten hem de kirlilikten giremedim bile”

“Plaj çok güzel ve sakin, çok kalabalık değil, denizi güzel, şezlong kiralayıp oturabilirsiniz ya da kendi sandalyenizi getirebilirsiniz. Hafta içi olduğu için bence kumsal boş ve su çok güzel özellikle öğlene kadar tavsiye ederim. Ama çay çok pahalı (5tl) kendi çayını getirsen iyi olur”

Akkonak Plajı

Amasra’nın batısında yer alan Akkonak Plajı, kumsalı ve turkuaz renkli denizi ile ünlü bir plajdır. Akkonak Plajı, Amasra merkeze 45 dakikalık mesafede yer almaktadır. El değmemiş ender doğal güzelliklerden biridir. Sakin, sessiz ve huzurlu bir tatil için en ideal noktalardan biri olan plaj, doğayla baş başa kalmak isteyenlere hitap edecek!

Sahilde çeşitli aktiviteler yapabilir, deniz kenarında yürüyüş yapabilir ya da sadece güneşlenebilirsiniz. Ayrıca plajın hemen yanında yer alan kafelerde yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Adres: Akkonak Köyü Yolu, 74310 Akkonak/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Köy sahili aslında bitmiş gibi görünüyor. Her tarafta balıkçılar. Ancak sadece 200 metre uzaklıkta bir kamp alanı var. Bu kamp alanının altındaki plaj benzersizdir. Uzun kalmadım ama taş plaj ilginçti.”

“Chakras-Idler yolunda Çakraları geçer geçmez sola dönün ve tepeye çıktıktan sonra yolun ikiye ayrıldığı sol tarafı takip edin. Biraz daha ileri gidip solda durursanız üstten hem Çakraz’ın hem de Akkonak’ın manzarasını görebilirsiniz. Sağ aşağı inip yolun 2 kola ayrıldığı noktadan sola dönerek sahile ulaşabilirsiniz. Kıyıda güneşlenmek ve denizde yüzmek için ideal değil, daha çok balıkçı barınağını andırıyor. Taşlı ve çakıllı bir kıyı, taşları genellikle turkuaz renkli.”

“Tam taş arkadaşlar, yokuş aşağı iniyorsunuz. Küçük çocuklarınız varsa tavsiye etmem. Üst katta kamping var, söz bulamıyorum, çok otantik bir yer. Ama yaşlı ve çocuk için çok zor. Özellikle o sahili görünce tüylerim diken diken oldu. Takılırsanız Allah korusun, inerken yaralanırsınız. Sadece deniz manzarasını yukarıdan izlemek istiyorsanız ideal”

Gökkun Plajı

Diğer adı ile Göçgün Plajı olarak da bilinen Göçgün Plajı, Amasra’nın kuzeyinde yer alan küçük bir koy. Göçkün Plajı, Göçkün Plajı doğal güzelliği, sessizliği ve berrak denizi ile dikkat çekiyor. Sahilde kumlu plaj, şezlong ve şemsiyeler, yemek yenecek kafeler ve deniz sporları gibi aktiviteler bulunmaktadır. Sakinliği sevenler veya kamp yapmak isteyenler için güzel bir seçim olacaktır.

Adres: 74310 Göçkün/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çakraz Plajı

Çakraz Plajı, Amasra’nın en ünlü plajlarından biridir. Çeşm-i Çakraz olarak bilinen bölgede yer alan plaj, masmavi denizi ile görenleri büyülemeyi başarıyor.

Geniş kumsalı ve turkuaz rengi deniziyle ünlü Çakraz Plajı, yaz tatili için harika bir seçenek. Sahilde şezlong ve şemsiye kiralayarak güneşlenebilir, denizde yüzebilir veya sahildeki kafelerde rahatlayabilirsiniz.

Adres:74310 Çakrazseyhler/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Sahil güzeldi. Batı Karadeniz’in incisi Bartın’ın Amasra ilçesinde şirin bir Anadolu kasabası. Ücretsiz plajı, pansiyonları, otelleri ve plaj gerisindeki restoranları ile huzur veren bir tatil köyüdür.”

“Çok güzel masmavi bir denizi var, kalabalıktan uzaklaşıp kafa dinleyebileceğiniz bir tatil bölgesi, bayıldım ve mutlu olduk. Bünyan’a gelirsek görüşmek dileğiyle, herkese göstermek istiyoruz. Bizim çocuklar.”

“Karadeniz’in şirin tatil beldesi diyebilirim. Otel ve pansiyon sayısı Karadeniz bölgesindeki çoğu ilçeden fazladır. Denizi kumlu ve güzel..Mevsiminde araç girişi ücretli. Cankurtaran mevcut.”

Barış Nehri Parkı

Amasra sahilinde yer alan Barış Akarsu Parkı, ünlü Türk müzisyen Barış Akarsu anısına yapılmış bir parktır. Sahil boyunca uzanan parkta yürüyüş yolları, çimenlikler, spor sahaları ve kafeler yer alıyor. Park, hem yerel halk hem de turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Bu park adını ülkemizin sevilen sanatçısı ve oyuncusu Barış Akarsu’dan almıştır. Barış Akarsu 2007 yılında genç yaşta aramızdan ayrıldı. Memleketi Amasra’ya olan sevgisini sık sık dile getiren sanatçının anısına yaptırdığı bu parkı da listenize eklemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Adres: Kum, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Heykeli deniz kenarındaki parkta bulunuyor. Merhum Tankut Öktem heykeli tamamlayamadan vefat ettiği için heykel yardımcıları tarafından bitirildi. Barış Akarsu’ya pek benzemiyor önemli olan hatırlamak ve unutmamak. Sesi ve kişiliği ile unutulmaz bir insan. Huzur içinde yatsın.”

“Barış Akarsu’ya 4 yıldız. Heykelin önünde fotoğraf çektirdik. Küçük bir park var. Güneşin altında oturma yerleri var. Ağaç gölgesi yok. Yanındaki Sefa Park daha güzel, daha büyük bir parkı var ve ağaçların altında dinlenme yerleri var, yemek ve içmek için yerler var. En güzel yanı deniz manzarası.”

“Görülmesi gereken bir yer. Manzara mükemmel. Çarşısında çok güzel hediyelik eşyalar alabileceğiniz, akşam yemeğinde lezzetli balıkları Amasra salatası ile yiyebileceğiniz, denizde serinleyebileceğiniz şirin bir kasaba.”

Ahatlar Tabiat Parkı

Amasra’nın 5 km güneyinde yer alan Ahatlar Tabiat Parkı, Karadeniz kıyılarının nadide doğal güzelliklerinden biridir. Ahatlar Tabiat Parkı, Ahatlar Köyü sınırları içerisindedir. Park, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve manzaralı tepeleriyle ünlüdür. Ayrıca park içerisinde yer alan kamp alanı da doğa severlerin gecelemeleri için idealdir. Ahatlar Tabiat Parkı, Karadeniz’in eşsiz doğasını keşfetmek için harika bir yerdir.

Ahatlar Tabiat Parkı’nda gürgen, ısırgan otu, devedikeni, kuşburnu, orman sarmaşığı, üvez, alıç, muşmula, kocayemiş, defne, böğürtlen, meşe, kızılçam, fındık, çayır otu, eğrelti otu, ladin, dağ çileği, menekşe ve daha niceleri Ahatlar Tabiat Parkı’nda . Tıpta ağaçlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra sincap, kirpi, kaplumbağa, yaban domuzu, ibibik, martı, kadife çiçeği, flora, ispinoz, kara tavuk, kırmızı gergedan, baykuş ve ağaçkakan gibi birçok hayvana da bu parkta rastlayabilirsiniz.

Adres: Ahatlar Köyü, 74310 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Tabiat parkı tabelası var, yapım aşamasındaydı, gezi rotamdaydı, geldim, bütün gün yol yaptım, yoruldum, başka yere bakmayayım dedim, çuval gibi bir yere çadır kurdum. Seyir terası, görevli yasak dedi, çadırı eski okulun arka tarafına, girişin hemen yanına taşıdım. Arılarda uyuyacağım.”

“Amasra’yı karşıdan görebileceğiniz bir park diyebiliriz, seyir terası ve yürüyüş parkuru ile güzel. Karavanla girişte kalmamız güzeldi. Çadır kuranlardan olabilir…”

“Kaldığımız otele yakın olması nedeniyle ziyaret ettik ve gün batımına denk geldi. Manzara efsaneydi. Detaylı gezemedik, yürüyüş yolundan yürümek güzel olabilir.”

Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı

Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı, doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Park, 6.000 yıllık tarihi mağaraları, göletleri, şelaleleri, zengin flora ve faunasıyla ünlüdür. Parkta trekking, kampçılık, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı, doğa tutkunları ve maceraperestler için değerli bir yerdir.

Gürcüoluk Mağarası’nda etrafı dikit ve sarkıtlarla çevrili olan mağara, girdiğiniz andan itibaren sizi etkisi altına alacaktır. Bu mağara 169 metre uzunluğundadır. Tek bir alana sahiptir, ancak mağara oldukça büyüktür. Bu sayede çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayabilmektedir. Aydınlatması ile güzel bir manzaraya sahip olan mağara fosil taşlardan oluşmaktadır.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çekici Çarşı

Amasra’nın en ünlü caddelerinden biri olan Çekiciler Çarşısı, tarihi evleri ve dar sokaklarıyla ünlüdür. Çıkıcılar Çarşısı merkezde yer almaktadır. Çarşıda yöresel el işleri ve hediyelik eşyalar satan dükkanlar, kafeler ve restoranlar bulunmaktadır. Çekiciler Çarşısı, Amasra’nın atmosferini ve yerel kültürünü keşfetmek için keyifli bir yerdir.

Çekiciler Çarşısı’nda, çarşıda yöreye ait el yapımı ikramlıklar satın alabilirsiniz. Bir ağaç oymacılığı süsleme sanatı olan tılsım Amasra’nın da geçim kaynağıdır. Bu nedenle bu çarşıda oldukça gelişmiş el sanatlarının eşsiz örneklerine rastlayacaksınız.

Adres: Kaleiçi, Cekiciler Sk., 74300 Amasra/Bartın

Çalışma Saatleri: 08.00-00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Çok keyifli bir yer, nostaljik ama tarihe yakışır hediyelik eşyalar olsun isteriz. El yapımı oyma ahşap ve diğer tekstil ürünlerini yapan ustasından Osmanlı dönemi ve eski uygarlıklara ait ürünler hediyelik eşya olarak satılabiliyor, özellikle müzedeki yağlar hediyelik eşya olarak satılabiliyor” dedi.

“Çarşıda çeşitli dükkânlar var ve içinde ziynet eşyası dahil pek çok şey satılıyor. Yöreye ait eşyalardan hediyelik eşya almak isterseniz bu çarşıdan alabilirsiniz. Fiyatlar biraz yüksek ama el emeği ürünler için değer. Ben öneririm”

Amasra Kapalı Pazar Alanı

Türkiye’nin Karadeniz kıyısında yer alan tarihi bir liman kentidir. Amasra Kapalıçarşısı şehrin tam kalbinde yer alan tarihi bir çarşıdır. Burada yerel eserler, giyim eşyaları, ikramlar ve el sanatları satın alınabilir. Kapalı Çarşı Alanı, turistler için değerli bir ziyaret yeridir.

Adres: Kum, Güray Karakaş Sk, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Burayı seviyorum. Mevsimine göre çeşit çeşit sebze ve meyve var. Karşınıza çıkarsa yağlı marul ve hodan otu (İspit) alın. Manda peyniri, tereyağı ve diğer eserler için, içerideki ahşap kulübenin tam karşısında bir tezgâh açan Necla Hanım’ı bulun. Tarhana otu, kuru fasulye ve mısır için pazarın arka girişinde bulunan Reyhan Hanım’a gidiniz. Reçellerden yaban çileği reçeli ve gül reçeli tavsiye ederim. Belediye tarafında pazarın girişindeki fırından susamsız simit almayı unutmayın.”

“Yöresel ürünler satan teyzeler var. Reçel tamamen aynıdır. Eve geldiğimde son aldığım reçelin ekşi olduğunu gördüm. Teyzeler cana yakın ama bir tezgaha bakarken diğeri benden alın diye bağırıyor, ister istemez utanıyorsunuz. Turistik açıdan renkli olduğunu söyleyebilirim.”

Galla Pazarı

Salı ve Cuma günleri Halk Pazarı olarak bilinen Galla Pazarı · Kum, Cumhuriyet Cd., 74300 Amasra/Bartın, Türkiye ve kadınlar pazarı her Salı ve Cuma günleri kurulur. Köy hanımlarının kendi yaptıkları yiyeceklerin, yetiştirdikleri sebze veya meyvelerin yanı sıra birçok doğal esere de rastlayabilirsiniz.

Adres: Kum, Cumhuriyet Cd.,74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort